Jaimie van Sikkelerus sluit weekend op Brands Hatch af met sterke race

 In BSB 2024

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz team heeft het British Superbike weekend op Brands Hatch met een goede race afgesloten.

Op vrijdag was het heel warm en stonden er twee vrije trainingen op het programma. Voor Jaimie was het de eerste keer dat hij met de superbike op deze baan reed. De trainingen werden benut om de motor af te stellen naar de rijstijl van Jaimie. Ook gebruikte Jaimie de tijd om de baan te leren rijden op de Honda 1000cc.

De tijden werden steeds beter en Jaimie finishte op een 23ste tijd met een achterstand van slechts 2.2 sec op de snelste en 0,5 sec op de snelste rijder van de Pathway klasse.

In de kwalificatie wist Jaimie opnieuw een seconde van zijn tijd af te snoepen. Dit was positief maar toch moet hij nog steeds wennen aan deze klasse waarbij de eerste vijftien rijders binnen een seconde van elkaar zitten. De tijd die Jaimie neer wist te zetten was goed en bracht hem tot een 23ste tijd.

De eerste manche werd op zaterdag in de hitte verreden en ging over twintig ronden. Jaimie reed sterk en had mooie battles. Helaas moest hij het tempo in de slotfase iets laten zakken omdat zijn knie het moeilijk had om de lange race vol te houden.

Voor de tweede manche op zondag was de knie van Jaimie anders ingetapet. Hij mocht vanaf een 22ste plaats starten in de sprintrace over 12 ronden. Tijdens de wedstrijd kwam er een rijder hard ten val waardoor er code rood kwam. Er vond een herstart plaats waarbij de wedstrijd ingekort werd naar vijf ronden. Dit was moeilijk en Jaimie slaagde er niet in om in zijn ritme te komen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 21ste plaats.

Onder toeziend oog van 35.000 mensen ging de hoofdrace op zondagmiddag van start en ging over twintig ronden. Omdat zijn koppeling iets te lang slipte, kende Jaimie een moeilijke start. Wel had hij de aansluiting en ging ervoor. Toen Jaimie na tien ronden door een andere rijder werd gepasseerd, haakte hij aan en kwam in zijn ritme. Jaimie reed tijden, die ze ook in de groep dat streed om de twaalfde plaats reden. Het volledige team was heel enthousiast en blij dat hij dit vol wist te houden tot aan de finish. Jaimie sloot de wedstrijd op positieve wijze af en gelukkig hield zijn knie het nu ook beter vol omdat deze wederom anders getapet was. Tevens leert Jaimie de motor steeds beter kennen en komt dichterbij. Aankomende woensdag heeft hij een afspraak bij de orthopeed om zijn knie te laten onderzoeken. Hier gaat gekeken worden wat het probleem is en wat de oplossing is om dit te verhelpen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search