Jaimie van Sikkelerus kent ups and downs in Snetterton

 In BSB 2024

Jaimie van Sikkelerus heeft het afgelopen weekend in het British Superbike Kampioenschap in Snetterton ups and downs gekend.

Op vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma waarbij de baan half droog was om vervolgens weer nat te worden door de regen. Dit betekende dat er continu banden gewisseld moesten worden. Ondanks dat het rijden lekker ging met Jaimie had hij veel problemen met zijn knieschijf, die elkaar keer uit de baan schoot. Dit gaf enorme pijn scheuten door zijn knie. Jaimie heeft zijn knie laten intapen en met een ander racepak aan, ging het een stuk beter.

De kwalificatie werd verreden in natte omstandigheden. Jaimie crashte een keer, wat hem van een goede tijd hield. Dit betekende dat hij in de wedstrijd van achteraan moest starten.

Voor de eerste manche op zaterdag had het team aan de achterzijde een intermediate band gemonteerd omdat de baan hard op droogde. Omdat het op bepaalde stukken nog nat was, moest er geconcentreerd gereden worden. Jaimie pakte een goede start maar helaas begon het opnieuw te regenen. Helaas crashte Jaimie in een snelle bocht door een highsider waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Op zaterdag waren er in totaal meer dan 90 crashes van alle klassen waardoor duidelijk was hoe glad de omstandigheden waren.

Op zondagochtend was Jaimie erg stijf en had wat blauwe plekken. Er stond nu een sprintrace op het programma. Hij pakte een goede start en wist gelijk zo’n vier rijders te passeren. Hij reed met de groep mee. Door de regenval kwam er code rood en hierdoor mochten de banden gewisseld worden. Tijdens code rood werd het droog en droogde de baan op. Wel was er dreiging voor een nieuwe bui. Het team koos ervoor om voor een intermediate band voor en achter een slick te monteren. Dit was een begrijpelijke keuze maar ook een goede gok. Jaimie was wel de enige die dit had. Helaas werd de wedstrijd ingekort tot vijf ronden en bleef het droog. Achteraf was dit jammer want Jaimie kwam net twee seconden tekort op slicks en finishte hij op een 22ste plaats.

Later op de dag stond de hoofdrace op het programma en begon het weer te miezeren. Iedereen bleef op slicks en dat was de juiste keuze omdat het al stopte met regenen voor dat ze van start gingen en verder bleef het droog. Jaimie had het zwaar in de wedstrijd maar kon in het begin goed volgen. Hij was in strijd met grote namen als Brooks, Haslam en Harrison maar moest de mannen in de laatste vijf ronden laten gaan. Zijn knieën hielden het helaas niet vol waardoor hij het tempo moest laten zakken. Toch heeft hij een mooie strijd geleverd en finishte op een 22ste plaats en werd tweede in de Pathway klasse.

Aankomend weekend zal Jaimie starten in het Nederlands Kampioenschap Superbikes in Assen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search